Sealed tickets verkopen

Sealed tickets verkopen

Steeds meer ticketbedrijven verkopen 'Sealed Tickets'. Dit betekent dat je je ticket niet direct na aankoop ontvangt, maar pas enkele dagen voor het evenement. Op deze manier willen de primary verkopers de tweedehands ticketverkoop in eigen hand houden, vaak met met hoge servicekosten.

Wij vinden dat een gekocht ticket van jou is. Jij moet zelf kunnen bepalen hoe en aan wie je een ticket doorverkoopt. Via ticketbeurs hebben we daarom een methode bedacht om je sealed ticket te kunnen verkopen, zonder dat je daarvoor je pdf-ticket nodig hebt. Wij rekenen daarvoor onze gebruikelijke lage servicekosten: 2 euro voor verkoper en 5% voor de koper.

Het swappen gaat op de volgende manier:

Stap 1
De verkoper biedt zijn/haar ticket aan via de 'verkopen' pagina (door alleen de gewenste prijs en gegevens in te vullen. Geen pdf upload meer nodig dus, zie plaatje).
Sealed tickets verkopen
Stap 2
De koper koopt het ticket via de 'kopen' pagina op Ticketbeurs. Koper krijgt op dat moment een e-mail met daarin de aankoopbevestiging en het emailadres van de verkoper. Op datzelfde moment krijgt de verkoper een e-mail met daarin de naam en het e-mailadres van de koper, en de instructie dat hij/zij het ticket moet mailen naar de koper zodra hij het pdf-ticket zelf kan downloaden.
Stap 3
Als de sealed tickes door de organisatie vrijgegeven zijn mailt de verkoper zijn/haar ticket naar de koper (met ticketbeurs in de CC)
Stap 4
Ticketbeurs controleert het proces en als alles in order is dan krijgt de verkoper zijn/haar geld.
(Als de verkoper het ticket niet mailt, dan wordt de aankoop geannuleerd en krijgt de koper zijn/haar geld terug)