Mobiele tickets verkopen

Mobiele tickets verkopen

Ticketmaster geeft voor Lowlands (en andere grote evenementen) geen PDF tickets meer uit, maar alleen nog mobiele tickets. Dit zijn QR-codes die in de app van Ticketmaster staan. Deze tickets zijn op andere swap sites ook te koop maar daar worden hele hoge kosten berekend (5% voor de verkoper en 8% voor de koper) tot wel 52 euro per kaartje.
Ticketmaster biedt een doorverkoopservice met lagere kosten, maar daar kan je na aankoop je ticket nooit meer doorverkopen.

Via Ticketbeurs is het sinds 2023 ook mogelijk om mobile tickets 100% veilig te swappen. Wij rekenen daarvoor lage kosten: 2 euro voor de verkoper en 5% voor de koper, en na aankoop kan je je ticket altijd alsnog doorverkopen (mocht dat nodig zijn).

Het swappen gaat op de volgende manier:

Stap 1
De verkoper biedt zijn/haar ticket aan via de 'verkopen' pagina (door alleen de gewenste prijs en gegevens in te vullen. Geen pdf upload meer nodig dus).
Stap 2
De koper koopt het ticket via de 'kopen' pagina op Ticketbeurs. Koper krijgt op dat moment een e-mail met daarin de aankoopbevestiging. Op datzelfde moment krijgt de verkoper een e-mail met daarin de naam en het e-mailadres van de koper, en de instructie dat hij/zij het ticket moet transferren.
Stap 3
De verkoper transfert zijn/haar ticket naar de koper via de (simpele en gratis) transfer functie van Ticketmaster, net alsof de koper een vriend van de verkoper is. (zie filmpje):

De koper ontvangt een e-mail met daarin een nieuwe QR-code en op dat moment is het ticket voor de verkoper niet meer beschikbaar.
100% veilige transfer (secure transfer) dus!
Klik hier voor screenshots van het transfer proces in het Ticketmaster account.
Stap 4
Ticketbeurs controleert bij koper en verkoper of de transfer is afgerond en dan krijgt de verkoper zijn/haar geld. Als de verkoper de transfer niet op tijd uitvoert (binnen 1 week maar in de week voor het festival natuurlijk voordat het festival begint) of niets van zich laat horen, dan wordt de aankoop geannuleerd en krijgt de koper direct zijn/haar geld terug.