Mobiele tickets verkopen

Mobiele tickets verkopen

Ticketmaster geeft voor Lowlands geen PDF tickets meer uit, maar alleen nog mobiele tickets. Dit zijn QR-codes die in de app van Ticketmaster staan. Deze tickets zijn niet te verkopen op de bekende swap site.
Ticketmaster biedt zijn eigen doorverkoopservice aan, maar daar wordt 43 euro 20 servicekosten per ticket voor gerekend. (zie plaatje)

Servicekosten Ticketmaster €43.20 Ticketmaster servicekosten

Via Ticketbeurs is het echter wel mogelijk om deze mobile tickets 100% veilig te swappen. Wij rekenen daarvoor veel lagere kosten: 2 euro voor verkoper en 3 euro voor de verkoper.
(Tevens hanteren wij voor de Lowlands tickets een maximum verkoopprijs van 360 euro per ticket.)

Het swappen gaat op de volgende manier:

Stap 1
De verkoper biedt zijn/haar ticket aan via de 'verkopen' pagina (door alleen de gewenste prijs en gegevens in te vullen. Geen pdf upload meer nodig dus).
Stap 2
De koper koopt het ticket via de 'kopen' pagina op Ticketbeurs. Koper krijgt op dat moment een e-mail met daarin de aankoopbevestiging. Op datzelfde moment krijgt de verkoper een e-mail met daarin de naam en het e-mailadres van de koper, en de instructie dat hij/zij het ticket moet transferren.
Stap 3
De verkoper transfert zijn/haar ticket naar de koper via de (simpele en gratis) transfer functie van Ticketmaster, net alsof de koper een vriend van de verkoper is. (zie filmpje):

De koper ontvangt een e-mail met daarin een nieuwe QR-code en op dat moment is het ticket voor de verkoper niet meer beschikbaar.
100% veilige transfer (secure swap) dus!
Stap 4
Ticketbeurs controleert bij koper en verkoper of de transfer is afgerond en dan krijgt de verkoper zijn/haar geld. (Als de verkoper de transfer niet binnen 1 week uitvoert, dan wordt de aankoop geannuleerd en krijgt de koper zijn/haar geld terug)